preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login
Obavijesti za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MZO natječaji
RSS
18.10.2019. 09:01
Djelomično ponovljeni javni poziv za odabir članova Sektorskog vijeća X. Turizam i ugostiteljstvo u novome mandatu
Rok: 31. listopada 2019.

17.10.2019. 14:19
Otvoreni javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za rad u Stručnim povjerenstvima za napredovanje odgojno-obrazovnih radnika
Javni poziv otvoren je trajno.

17.10.2019. 14:06
Javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za imenovanje u Povjerenstvo za napredovanje odgojno-obrazovnih radnika
Rok: 4. studenoga 2019.

17.10.2019. 13:36
Poziv na razgovor s Komisijom - intervju vezan uz objavljeni Oglas za prijam u državnu službu u Ministarstvo znanosti i obrazovanja na određeno vrijeme, za potrebe projekata
Razgovor s Komisijom - intervju kandidata/kinja prijavljenih na navedeni Oglas, a koji/e ispunjavaju formalne uvjete, te su dostavili/e potpunu i pravodobnu prijavu održat će se u srijedu 30. listopada 2019. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Zagreb, Donje Svetice 38, prema utvrđenome rasporedu.

17.10.2019. 12:15
Oglas za imenovanje osobe za obavljanje poslova podrške ministrici znanosti i obrazovanja na određeno vrijeme, a najdulje za vrijeme trajanja mandata ministrice znanosti i obrazovanja
Rok: 24. listopada 2019. Oglas je objavljen u Narodnim novinama, broj 98/19, od 16. listopada 2019. godine. Rok za prijavu na Oglas je do 24. listopada 2019. godine.

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 869005
Ovaj mjesec: 4692
Ovaj tjedan: 2185
Danas: 188
Događanja u školi
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBILJEŽILI SMO 107. OBLJETNICU RADA!
Autor: Đurđica Kolar, 19. 3. 2018.

Učenici i djelatnici naše škole, ove su godine nizom aktivnosti obilježili 107. obljetnicu rada.


Započeli smo naše slavlje u četvrtak 8. ožujka 2018. kada su učenici, pod vodstvom profesorice Ivane Mijatović, u prostoriji knjižnice održali kviz i zabavili se traženjem blaga za čiji su pronalazak bili i nagrađeni od strane profesorice.

Matematičari naše škole organizirali su dvije radionice - „Zlatni rez“ i „Matematički izazov“, pod vodstvom profesorica Ide Varge i Milice Vlaisavljević Maćešić.

Na radionici „Zlatni rez“ učenici su upoznati s pravilnim pojavama (strukturama) u prirodi koje su kroz povijest inspirirale matematičare i ostale znanstvenike na promatranje i proučavanje. Rezultat njihova rada je definiranje matematičke strukture koju su nazvali zlatni rez. „Zlatni rez“ je još od vremena antike, preko renesanse, sve do današnjih dana zastupljen u graditeljstvu, umjetnosti, filozofiji... i smatra se matematičkom ljepotom, savršenim omjerom koji je najugodniji ljudskom oku. Koristeći pravila zlatnog omjera i zlatnog reza, učenici su naučili dijeliti zadane dužine u zlatnom omjeru, a računanjem proporcija vlastitog tijela spoznali su kako je i ljudsko tijelo prirodna struktura građena u zlatnom omjeru.

      

Nakon aktivnosti  „Zlatni rez“, održan je matematički kviz pod nazivom MATEMATIČKI IZAZOV. Sudjelovalo je 40 učenika iz 3.a, 3.b i 3.c razreda. Učenici su bili podijeljeni u 7 grupa.  Rješavali su zadatke logičkoga tipa, a grupe su se međusobno natjecale. Pobjednici su dobili prigodne nagrade.  Cilj druženja bio je pokazati učenicima da matematika nije bauk, kao što većina njih misli, već da je jako zanimljiva.  Matematika je zapravo svugdje oko nas i sve što naše oko vidi povezano je upravo s njom.

Rješavajući zadatke učenici su si postavljali pitanja:

Koliko sam inteligentan/na?

Mogu li razmišljati logički jednako kao i oslanjanjem na maštu?

Jesam li dovoljno uporan/na u svladavanju zadataka?

Odgovore na ta i još mnoga druga pitanja učenici su saznali rješavanjem različitih matematičkih izazova. Učenici su se uvjerili kako rješavanje različitih matematičkih izazova nije samo izvrstan način ispitivanja inteligencije, nego je isto tako i izvor zabave.

Istovremeno se u Školi odvijala i radionica koju su vodili profesori Jozo Beljo, Branimir Peranić i  profesorica Dolores Guštin. Oni su izveli sat u korelaciji svojih predmeta Povijesti, Geografije i Statistike, a tema je bila: Migracije stanovništva Hrvatske. Sat je održan u informatičkoj učionici uz pomoć web alata Nearpod. Nearpod je alat koji omogućuje korisniku da od klasične prezentacije napravi prezentaciju koja traži od učenika da bude aktivni sudionik. Aktivnost učenika potiče se dodavanjem interaktivnih elemenata kao što su kvizovi, pitanja otvorenog tipa ili rukom pisani odgovori i crteži. Odgovore i povratnu informaciju nastavnik dobiva u realnom vremenu.

https://share.nearpod.com/nvuBD3NjhL

U petak 9. ožujka 2018. , program je započeo u 13.00 sati u školskoj dvorani  gdje  je  ravnateljica Laura Grubišić pozdravila sve nazočne i uvela ih u prezentaciju projekta  „Škole ambasador Europskog parlamenta“, pod vodstvom profesorice Vesne Pegan. Za tu su prigodu učenici naše škole pripremili 28 štandova za svaku zemlju Europske unije, na kojima smo mogli saznati informacije o svakoj predstavljenoj zemlji i počastiti se poznatim proizvodima te zemlje koje su pripremili učenici i njihovi roditelji.

Nakon toga je održano predavanje u sklopu projekta EŠMM Alumni, kojemu je cilj upoznati sadašnje učenike Škole s bivšim učenicima, a ovogodišnja gošća bila je Jana Špero, pomoćnica Ministra pravosuđa RH, prva žena u RH na čelu zatvorskog sustava.

Nakon predavanja uputili smo se u Art kino gdje je održan koncert Tonija Lesice i ostalih darovitih učenika naše škole. Nastup Tonija Lesice pratila je grupa „VIS MIS“.  Za kraj, poznata riječka grupa Belfast food zabavila nas je i završila naše druženje za 107. godišnjicu Škole, a cijela proslava dala nam je mnoštvo ideja i otvorila mjesta za još puno rada, proslava i veselja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju