preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 977065
Ovaj mjesec: 2698
Ovaj tjedan: 320
Danas: 149
Projekt ECHO

  PROJEKT ECHO

PROJEKT ECHO - Education and Career Harmonisation Operations

ECHO ( Education and Career Harmonisation Operations - Usklađivanje obrazovanja i karijere ) je jedan od projekata koji se financiraju u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava pod zajedničkim nazivom Implementacija novih kurikuluma. Ova shema financira se iz IV. Komponente IPA-e- Razvoj ljudskih resursa u Hrvatskoj 2007. - 2009., koja predstavlja programski okvir za korištenje sredstava u sektoru zapošljavanja, obrazovanja i socijalne uključenosti.

Instrument pretpristupne pomoći ( eng. Instrument for Pre - Accession Assistance - IPA ) pretpristupni je program za razdoblje od 2007.-2013. godine putem kojeg se pruža podrška državama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama u procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva i provedbi pravne stečevine EU.

Vodeći je partner ovog projekta Gospodarska škola Varaždin, a partneri na projektu su Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik i Srednja škola Ivanec. Suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Varaždin i Srednja ekonomska škola Maribor. Provedbeno je tijelo Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Odjel za financiranje i ugovaranje IPA programa.

Projekt je započeo s provedbom u rujnu 2010. te će trajati do studenog 2011. 

CILJEVI

Kroz ovaj projekt razvit će se modularni kurikulum za pomoć srednjim školama koje sudjeluju na projektu kako bi svoje obrazovne programe što bolje prilagodile potrebama tržišta rada i na taj način osigurale veću stopu zapošljavanja svojih učenika.

Ujedno će se u projekt uključiti i poslodavci kroz inovativni sustav razmjene informacija koji će biti osnova za usklađivanje modularnog kurikuluma i potrebe tržišta. 

OČEKIVANI REZULTATI

Kroz projekt ECHO ostvarit će se sljedeći rezultati:

- razvit će se modularni strukovni kurikulumi

- educirat će se zaposleni u srednjim strukovnim školama o tome na koji način provesti inovativnu profesionalnu orijentaciju učenika strukovnih škola u skladu s modularnim strukovnim kurikulumom

- povećat će se svijest poslodavaca o njihovoj ulozi u usklađivanju potreba tržišta rada s ishodima učenja postignutih primjenom modularnih kurikuluma

Web adresa portala projekta :  http://echo.com.hr

 

preskoči na navigaciju