preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 970694
Ovaj mjesec: 277
Ovaj tjedan: 580
Danas: 10
Trogodišnji program Škola ambasador Europskog parlamenta 2016.-2019.

Program "Škola ambasador Europskog parlamenta" od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj.

Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije niti su vodilje ovog programa kojega na sebi svojstven način provodi svaka od uključenih srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani. Tijekom tri godine održavanja programa, njime će biti obuhvaćeno čak 35 gimnazija i strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Ukratko, program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora Europskog parlamenta, a zainteresirani učenici uključeni u program postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info-točku za informiranje o aktivnostima vezanim s europskim institucijama. Svake školske godine u sklopu Dana Europe nastavnici zajedno s učenicima organiziraju tamatske aktivnosti. Jedan od pozitivnih odjeka programa jest stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a sve kako bi nastavnici i učenici postali što suvereniji u svojim ambasadorskim ulogama, svatko u svom školskom i lokalnom okruženju. Učenici se tako tijekom provedbe programa uz pomoć mentora – ambasadora seniora - upoznaju s radom Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnica i zastupnika koji Parlament predstavljaju, svaki u svojoj matičnoj državi članici.

Izvor: http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za_mlade/skola-ambasador.html

Škola ambasador Europskog parlamenta
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZVANUČIONIČNA NASTAVA – POSJET OPĆINSKOM, ŽUPANIJSKOM i UPRAVNOM SUDU U RIJECI
Autor: Đurđica Kolar, 15. 1. 2020.

Povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa, koji se od 2003. godine obilježava od strane Vijeća Europe i Europske komisije, na inicijativu Ministarstva pravosuđa i pravosudnih tijela Republike Hrvatske, obavještavamo Vas da i ove godine organiziramo „Dan otvorenih vrata“, koji se tradicionalno održava 25. listopada 2019. godine.


 


Povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa, koji se od 2013. godine obilježava od strane Vijeća Europe i Europske komisije, na inicijativu Ministarstva pravosuđa i pravosudnih tijela Reublike Hrvatske dan učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka posjetili su „Dan otvorenih vrata“ suda.

Učenici 4. e i 4f razreda smjera upravni referent posjetili su na dane Otvorenih vrata Suda Upravni sud u Rijeci pod vodstvom profesorice savjetnice Vesne Pegan . Učenici su upoznati s organizacijom i radom suda.

Učenici 3. f razreda smjera upravni referent posjetili su na dane Otvorenih vrata Suda Općinski i Županijski sud u Rijeci pod vodstvom profesorica Sonje Doboviček i Marijane . Učenici su upoznati s organizacijom i radom suda.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju