preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 977065
Ovaj mjesec: 2698
Ovaj tjedan: 320
Danas: 149
Trogodišnji program Škola ambasador Europskog parlamenta 2016.-2019.

Program "Škola ambasador Europskog parlamenta" od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj.

Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije niti su vodilje ovog programa kojega na sebi svojstven način provodi svaka od uključenih srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani. Tijekom tri godine održavanja programa, njime će biti obuhvaćeno čak 35 gimnazija i strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Ukratko, program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora Europskog parlamenta, a zainteresirani učenici uključeni u program postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info-točku za informiranje o aktivnostima vezanim s europskim institucijama. Svake školske godine u sklopu Dana Europe nastavnici zajedno s učenicima organiziraju tamatske aktivnosti. Jedan od pozitivnih odjeka programa jest stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a sve kako bi nastavnici i učenici postali što suvereniji u svojim ambasadorskim ulogama, svatko u svom školskom i lokalnom okruženju. Učenici se tako tijekom provedbe programa uz pomoć mentora – ambasadora seniora - upoznaju s radom Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnica i zastupnika koji Parlament predstavljaju, svaki u svojoj matičnoj državi članici.

Izvor: http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za_mlade/skola-ambasador.html

Škola ambasador Europskog parlamenta
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DRUŽENJE MLADIH OVAJ PUT GLASAM.EU U ZAGREBU
Autor: Đurđica Kolar, 3. 6. 2019.

Svakoga svibnja, europske institucije u cijeloj Europi obilježavaju Dan Europe (9. svibnja). Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji s mnogim partnerima i aktivnostima kampanje Ovaj put glasam.eu, nizom događanja mlade u Hrvatskoj podsjećao je zašto je europski projekt važan za našu budućnost i što Europa čini za nas.

 


Ovo događanje posvećeno je svim školama ambasadorima Europskog parlamenta, među kojima je i naša škola, a koje su svojim radom uspjele nametnuti europske teme kao bitne teme svojim prijateljima, obiteljima i školskim kolegama. Posebno je to važno u 2019. godini kada izabiremo predstavnike za novi saziv Europskog parlamenta.

Našu su školu, uz pratnju mentorice Vesne Pegan, predstavljali učenici:

Karla Matušan

Nina Ivošević

Lukas Stipanov

Tino Valentić

Dino Kotaran

                                                                                                                                                                                                                    Vesna Pegan, prof.savjetnica

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju