preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login
Obavijesti za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MZO natječaji
RSS
18.10.2019. 09:01
Djelomično ponovljeni javni poziv za odabir članova Sektorskog vijeća X. Turizam i ugostiteljstvo u novome mandatu
Rok: 31. listopada 2019.

17.10.2019. 14:19
Otvoreni javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za rad u Stručnim povjerenstvima za napredovanje odgojno-obrazovnih radnika
Javni poziv otvoren je trajno.

17.10.2019. 14:06
Javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za imenovanje u Povjerenstvo za napredovanje odgojno-obrazovnih radnika
Rok: 4. studenoga 2019.

17.10.2019. 13:36
Poziv na razgovor s Komisijom - intervju vezan uz objavljeni Oglas za prijam u državnu službu u Ministarstvo znanosti i obrazovanja na određeno vrijeme, za potrebe projekata
Razgovor s Komisijom - intervju kandidata/kinja prijavljenih na navedeni Oglas, a koji/e ispunjavaju formalne uvjete, te su dostavili/e potpunu i pravodobnu prijavu održat će se u srijedu 30. listopada 2019. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Zagreb, Donje Svetice 38, prema utvrđenome rasporedu.

17.10.2019. 12:15
Oglas za imenovanje osobe za obavljanje poslova podrške ministrici znanosti i obrazovanja na određeno vrijeme, a najdulje za vrijeme trajanja mandata ministrice znanosti i obrazovanja
Rok: 24. listopada 2019. Oglas je objavljen u Narodnim novinama, broj 98/19, od 16. listopada 2019. godine. Rok za prijavu na Oglas je do 24. listopada 2019. godine.

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 869005
Ovaj mjesec: 4692
Ovaj tjedan: 2185
Danas: 188
Trogodišnji program Škola ambasador Europskog parlamenta 2016.-2019.

Program "Škola ambasador Europskog parlamenta" od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj.

Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije niti su vodilje ovog programa kojega na sebi svojstven način provodi svaka od uključenih srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani. Tijekom tri godine održavanja programa, njime će biti obuhvaćeno čak 35 gimnazija i strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Ukratko, program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora Europskog parlamenta, a zainteresirani učenici uključeni u program postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info-točku za informiranje o aktivnostima vezanim s europskim institucijama. Svake školske godine u sklopu Dana Europe nastavnici zajedno s učenicima organiziraju tamatske aktivnosti. Jedan od pozitivnih odjeka programa jest stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a sve kako bi nastavnici i učenici postali što suvereniji u svojim ambasadorskim ulogama, svatko u svom školskom i lokalnom okruženju. Učenici se tako tijekom provedbe programa uz pomoć mentora – ambasadora seniora - upoznaju s radom Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnica i zastupnika koji Parlament predstavljaju, svaki u svojoj matičnoj državi članici.

Izvor: http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za_mlade/skola-ambasador.html

Škola ambasador Europskog parlamenta
UPRAVNI REFERENTI U POSJETU UREDU PREDSJENICI REPUBLIKE
Đurđica Kolar / datum: 3. 6. 2019. 18:23

I ove nastavne god. 2018./2019., upravni referenti  trećih i četvrtih razreda naše škole, u organizaciji Vesne Pegan,  prof. savjetnice, posjetili  su ured Predsjednice RH. U sklopu nastavnog predmeta  Ustavni ustroj RH, izvanučionična nastava odrađena je 23. veljača 2019. g.

 

                                                                           Vesna Pegan, prof. savjetnica


[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČNA NASTAVA – POSJET OPĆINSKOM I ŽUPANIJSKOM SUDU U RIJECI
Đurđica Kolar / datum: 3. 6. 2019. 18:21

Učenici 3. h i 4. h razreda smjera upravni referent, prigodom dana Otvorenih vrata Suda, posjetili su  Općinski i Županijski sud u Rijeci. Pod vodstvom prof. savjetnice Vesne Pegan, učenici su upoznati s organizacijom i radom suda.

                                                                                      Vesna Pegan, prof. savjetnica


[OPŠIRNIJE]„AKCIJA ZA 5“ - PROJEKT UDRUGE DELTA
Đurđica Kolar / datum: 3. 6. 2019. 18:21

    Udruga Delta je 7. studenoga 2018., u prostoru Gradske vijećnice grada Rijeke,13. put zaredom provela projekt „AKCIJA ZA 5 !“ na temu „MEDIJSKA PISMENOST MLADIH“.

U tom su projektu,  uz mentorstvo prof. Vesne Pegan,  sudjelovali učenici smjera upravni referent : Karla Matušan, Julija Stubičar, Tea Golubić Nina Ivošević i Lukas Stipanov iz 4.h te Tino Valentić iz 4.i razreda.

Učenici su pokazali inicijativu, zavidnu vještinu i iskustvo u radu, a učenik Lukas Stipanov bio je član pobjedničkog tima.

                                                                                                                                 Vesna Pegan, prof. savjetnica


[OPŠIRNIJE]UPRAVNI REFERENTI U POSJETU SABORU REPUBLIKE HRVATSKE
Đurđica Kolar / datum: 3. 6. 2019. 18:19

I ove nastavne godine, upravni referenti  3. i 4. razreda naše škole, u organizaciji Vesne Pegan,  prof. savjetnice, posjetili  su Sabor RH. U sklopu nastavnog predmeta Ustavni ustroj RH, izvanučionična nastava odrađena je 14. ožujka 2019. g.

 


[OPŠIRNIJE]DRUŽENJE MLADIH OVAJ PUT GLASAM.EU U ZAGREBU
Đurđica Kolar / datum: 3. 6. 2019. 18:18

Svakoga svibnja, europske institucije u cijeloj Europi obilježavaju Dan Europe (9. svibnja). Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji s mnogim partnerima i aktivnostima kampanje Ovaj put glasam.eu, nizom događanja mlade u Hrvatskoj podsjećao je zašto je europski projekt važan za našu budućnost i što Europa čini za nas.

 


[OPŠIRNIJE]UPRAVNI REFERENTI NA IZVANUČIONIČNOJ NASTAVI U RIMU
Đurđica Kolar / datum: 3. 6. 2019. 18:15

U okviru projekta Četiri europska parlamenta – Beč, Prag, Budimpešta i Rim, upravni referenti prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda naše škole, ove su školske godine posjetili Rim i Talijanski parlament. Posjet je organiziran pod vodstvom prof. mentorice Vesne Pegan, a u pratnji prof. Branimira Peranića.

Projekt je u cijelosti realiziran 20. - 22. prosinca 2018. g., na zadovoljstvo učenika i profesora. Cilj putovanja bio je posjet  Parlamentu, a u okviru putovanja, uz  stručno vodstvo  vodiča agencije VIA-Rijeka, razgledali  smo  Rim i  njegove  kulturne znamenitosti te Vatikan.  Na povratku  posjetili smo i grad Orvieto, sjedište biskupije u talijanskoj pokrajini Terni u regiji Umbria.

                                                                                                                                                                                                                 Vesna Pegan, prof. savjetnica

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju