preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

EUROPSKI TJEDAN VJEŠTINA STEČENIH U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU

(od 5. do 9. studenoga 2018.)

 

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 821694
Ovaj mjesec: 3022
Ovaj tjedan: 542
Danas: 8
Trogodišnji program Škola ambasador Europskog parlamenta 2016.-2019.

Program "Škola ambasador Europskog parlamenta" od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj.

Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana Europske unije niti su vodilje ovog programa kojega na sebi svojstven način provodi svaka od uključenih srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani. Tijekom tri godine održavanja programa, njime će biti obuhvaćeno čak 35 gimnazija i strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Ukratko, program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora Europskog parlamenta, a zainteresirani učenici uključeni u program postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info-točku za informiranje o aktivnostima vezanim s europskim institucijama. Svake školske godine u sklopu Dana Europe nastavnici zajedno s učenicima organiziraju tamatske aktivnosti. Jedan od pozitivnih odjeka programa jest stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a sve kako bi nastavnici i učenici postali što suvereniji u svojim ambasadorskim ulogama, svatko u svom školskom i lokalnom okruženju. Učenici se tako tijekom provedbe programa uz pomoć mentora – ambasadora seniora - upoznaju s radom Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnica i zastupnika koji Parlament predstavljaju, svaki u svojoj matičnoj državi članici.

Izvor: http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za_mlade/skola-ambasador.html

Škola ambasador Europskog parlamenta
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka - Škola ambasadora EU 2017./2018.
Đurđica Kolar / datum: 10. 7. 2018. 18:47

Učenici 4. razreda smjera upravni referent Ekonomske škole Mije Mirkovića (generacija 2016./2017.), pod mentorstvom Vesne Pegan, prof. savjetnice, sudjelovali su na prednatjecanju Euroscola – Europarlament koje se održavalo u Rijeci u travnju mjesecu 2017. i postigli zapaženi rezultat. Temeljem njihova uspjeha, naša je škola dobila status Škole ambasadora EU za školsku godinu 2017./2018.


[OPŠIRNIJE]UPRAVNI REFERENTI NA IZVANUČIONIČNOJ NASTAVI U BUDIMPEŠTI
Đurđica Kolar / datum: 5. 3. 2018. 17:34

U okviru projekta Četiri europska parlamenta – Beč, Prag, Budimpešta i Rim, upravni referenti prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda naše Škole ove školske godine 2017./2018. posjetili su Budimpeštu i mađarski parlament, a pod vodstvom profesorice mentorice Vesne Pegan i  u pratnji profesorice Koraljke Brdar-Mijić.


[OPŠIRNIJE]UPRAVNI REFERENTI U POSJETI SABORU REPUBLIKE HRVATSKE
Đurđica Kolar / datum: 5. 3. 2018. 17:33

I ove nastavne godine 2017./2018. upravni referenti  trećih i četvrtih razreda naše Škole u organizaciji Vesne Pegan,  prof. savjetnice posjetili  su Sabor RH. U sklopu nastavnih predmeta Upravnog postupka i Ustavnog ustroja RH, izvanučionična nastava odrađena je 22. studenog 2017. g.


[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČNA NASTAVA – POSJET OPĆINSKOM I ŽUPANIJSKOM SUDU U RIJECI
Đurđica Kolar / datum: 5. 3. 2018. 17:32

Učenici 3. h i dio učenika 4. h razreda smjera upravni referent posjetili su, u studenome 2017., na dane Otvorenih vrata Suda Općinski i Županijski sud u Rijeci pod vodstvom profesorice savjetnice Vesne Pegan . Učenici su upoznati s organizacijom i radom suda.

                                                                                   Vesna Pegan, prof. savjetnik


[OPŠIRNIJE]AKCIJA ZA 5! UDRUGE DELTA
Đurđica Kolar / datum: 5. 3. 2018. 17:31

Udruga Delta je 25. listopada 2017. g. u prostoru Gradske vijećnice grada Rijeke po 12. put zaredom provela projekt „AKCIJA ZA 5 !“, na temu „INFORMIRANJE MLADIH“.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju