preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 964906
Ovaj mjesec: 6402
Ovaj tjedan: 1067
Danas: 48
Natjecanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SUDJELOVALI SMO NA NATJECANJU IZ POVIJESTI "PONOS DOMOVINE"
Autor: Đurđica Kolar, 29. 3. 2019.

Dana 9. ožujka 2019. održano je polufinalno natjecanje kviza Ponos Domovine u Srednjoj školi Delnice. Hrvatski srednjoškolci i gimnazijalci natjecali su se u poznavanju hrvatske tradicije, kulture i povijesti, zbivanja iz Domovinskog rata te sportskim aktivnostima. Nakon dva eliminacijska testiranja putem interneta, poluzavršnica  s podrucja Primorsko-goranske, Karlovačke i Ličko-senjske županije održala se u Delnicama. Jedna od škola sudionika bila je i naša škola, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, koju su predstavljali učenici Nataša Radešić i Adriana Jahić iz 2.c te Kristian Perković iz 2.a. Profesorica Margarita Martinović bila je profesor mentor.


U ime organizatora natjecanja, Udruge Ponos domovine, sve nazočne pozdravila je predsjednica te udruge Patricija Lukšić. Jedan od ciljeva je promovirati stav „Voli svoje, poštuj tuđe“.

 U 10.00 sati odsvirana je himna RH s prigodnim govorima dogradonačelnice Delnica,  gđe Katarine Mihelčić, voditeljice projekta Ponos Domovine, ravnateljice SŠ Delnice Slađane Srkoć te Željka Glavića, predsjednika HVIDRA-e Gorski kotar.

Nakon govora i pjesama zbora SŠ Delnice učenici su po grupama u informatičkim učionicama rješavali kviz od 50 pitanja u 15 minuta. Kada su sve grupe završile s teorijskim dijelom natjecanja, uslijedio je sportski dio. Sastojao se od: košarke, skoka u dalj, šprinta na 20 metara, pikada i bacanja medicinke. Kada je i sportski dio završio, uslijedio je ručak.

     

 

 

Tijekom ručka komisija je zbrajala rezultate i proglasila pobjednike. U završni krug su prošle škole: Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka - sportski smjer i Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk. Unatoč tome što nismo prošli dalje, veliki ponos nam daje činjenica da smo na natjecanju bili jedina strukovna škola s područja Primorsko-goranske županije! Ovo je bilo jedno lijepo iskustvo koje se isplati ponoviti.

Izvijestili:

Nataša Radešić,  2. C

Kristian Perković,  2. A

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju