preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka

Login
Obavijesti za maturante
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MZO natječaji
RSS
18.10.2019. 09:01
Djelomično ponovljeni javni poziv za odabir članova Sektorskog vijeća X. Turizam i ugostiteljstvo u novome mandatu
Rok: 31. listopada 2019.

17.10.2019. 14:19
Otvoreni javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za rad u Stručnim povjerenstvima za napredovanje odgojno-obrazovnih radnika
Javni poziv otvoren je trajno.

17.10.2019. 14:06
Javni poziv za iskazivanje interesa stručnjaka za imenovanje u Povjerenstvo za napredovanje odgojno-obrazovnih radnika
Rok: 4. studenoga 2019.

17.10.2019. 13:36
Poziv na razgovor s Komisijom - intervju vezan uz objavljeni Oglas za prijam u državnu službu u Ministarstvo znanosti i obrazovanja na određeno vrijeme, za potrebe projekata
Razgovor s Komisijom - intervju kandidata/kinja prijavljenih na navedeni Oglas, a koji/e ispunjavaju formalne uvjete, te su dostavili/e potpunu i pravodobnu prijavu održat će se u srijedu 30. listopada 2019. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Zagreb, Donje Svetice 38, prema utvrđenome rasporedu.

17.10.2019. 12:15
Oglas za imenovanje osobe za obavljanje poslova podrške ministrici znanosti i obrazovanja na određeno vrijeme, a najdulje za vrijeme trajanja mandata ministrice znanosti i obrazovanja
Rok: 24. listopada 2019. Oglas je objavljen u Narodnim novinama, broj 98/19, od 16. listopada 2019. godine. Rok za prijavu na Oglas je do 24. listopada 2019. godine.

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 9. 2014.

Ukupno: 869021
Ovaj mjesec: 4708
Ovaj tjedan: 2201
Danas: 204
Smjerovi

EKONOMIST

PODRUČJE RADA: Ekonomija

ŠTO RADI ČIME SE BAVI:
Osposobljava se za računovodstveno-financijske poslove, knjigovodstvene poslove, za poslove ekonomske promidžbe i menandžmenta, za analitičko-sintetičke djelatnosti

Rad se uglavnom obavlja u dobro osvijetljenim i klimatiziranim prostorijama uz osobni radni ritam i svim sredstvima i pomagalima uredskog komuniciranja:PC, kancelarijski materijal, fotokopirni stroj...

PSIHOFIZIČKI ZAHTJEVI:
Zanimanje zahtijeva dobre opće i intelektualne sposobnosti; snalažljivost, razlikovanje bitnog od nebitnog, sposobnost numeričkog i verbalnog rezoniranja, pamćenja i izražavanja, koncentracije, točnost, preciznost, sustavnost i odgovornost u radu.
Osobe s lakšim kroničnim bolestima, tjelesnom invalidnošću, te korigiranim smetnjama vida i sluha, mogu uspješno obavljati poslove u ovom zanimanju.

GDJE RADI:
Ima široke mogućnosti rada i zaposlenja. Može raditi na različitim radnim mjestima u računovodstvu i poslovnim financijama, turizmu, ugostiteljstvu, marketingu, statistici, državnim tijelima i tijelima uprave (banke, osiguranje, turistički ured, robna kuća, ...)

 

UPRAVNI REFERENT

ŠTO RADI ČIME SE BAVI:
Osposobljava se za upravno-pravne poslove u poduzećima i tijelima državne uprave, za rad na poslovima socijalnog i mirovinskog osiguranja, na ovjerama potpisa, rukopisa i prijepisa.

PSIHOFIZIČKI ZAHTJEVI:
Za uspješno obavljanje poslova potrebno je adekvatno opće i stručno obrazovanje koje se stiče školovanjem, povećana snalažljivost, točnost, ažurnost i odgovornost pri radu.

GDJE RADI:
Može se zaposliti u pisarnicama, matičnim uredima, u zemljišno-knjižnim uredima, u uredima socijalne skrbi, u uredima Ministarstva unutarnjih poslova. U manjim tvrtkama komunicirati će sa strankama, u vezi radnih odnosa, na stranom jeziku.

 

POSLOVNI TAJNIK

ŠTO RADI ČIME SE BAVI:
Uz teoretska znanja, administrativni i poslovni tajnik treba savladati vještinu pisanja na uredskim dopisnim strojevima (PC, pisaća mašina), stenografsko pismo, te ostala sredstva komuniciranja (INTERNET ). Pratiti razvoj sredstava uredskog komuniciranja.

PSIHOFIZIČKI ZAHTJEVI:
Važna je i sposobnost komuniciranja s ostalim suradnicima, komuniciranje sa strankama i poslovnim partnerima

GDJE RADI:
U svojoj radnoj sredini i u predstavljanju poduzeća treba svojim znanjem, izgledom i ponašanjem pridonositi što boljem poslovnom ugledu i uspjehu tvrtke.

Može raditi na svim administrativnim poslovima tijela državne uprave i financija.

 

 

  Nastavni plan i program za zanimanje administrator-TES.docx
 Nastavni plan i program za zanimanje poslovni tajnik.docx
 Nastavni plan i program za zanimanje upravni referent.docx
 Plan i program za zanimanje Ekonomist.docx

preskoči na navigaciju